Vysvědčení pro státní gymnázium v Praze

Rozhovor s maturantkou Sárou si nenechte ujít, pokud přemýšlíte, kam poslat své dítě na střední školu nebo jste student základní školy, který se chystá na přijímací zkoušky na střední. Možná jste učitel, ředitel, zřizovatel střední školy nebo tvůrce legislativy, který se zajímá o zpětnou vazbu a přeje si obohatit se rozmanité pohledy na školství. Pokud se vás některá z těchto rolí týká, máme pro vás jedinečný rozhovor s čerstvou maturantkou státního Gymnázia v Praze.

Sára nám poskytla pohled do zákulísí střední školy v České republice. Jaká je tamní atmosféra? Přispívá k osobnímu rozvoji a vzdělání studentů? Stojí za to usilovat o přijetí a o maturitu v těchto institucích? A jaký je stav povinné školní docházky?

Sára se zamýšlí nad tím, jestli jí 13 let strávených ve školách umožnilo dostatečný prostor a podporu pro poznávání svých talentů a rozvíjení zájmů. Je maturita skutečně zkouškou dospělosti? Jaké je skryté kurikulum povinné školní docházky a docházky na střední školu a jaký to má smysl?

Rozhovor se také zaměřuje na to, co mladí lidé skutečně potřebují pro život a jak je na jejich cestě k dospělosti podpořit.

Sdílejte rozhovor všude tam, kde je třeba. Těšíme se na vaše komentáře a diskusi o budoucnosti vzdělávání.

 

 

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Přihlaste se k odběru
Oznámení
guest
0 Komentáře
Inline zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
0
Těšíme se na vaše názory! Můžete komentovat...x